Accept af cookies fra ams.dk

Ams.dk benytter cookies til flere formål - fx. til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Fald i tilgangen til førtidspension i Østdanmark

  • Send to a friend
  • Print Page

Tilgangen til førtidspension er faldet med 12 pct. fra 2009 til 2010. Faldet i tilgangen ses for alle aldersgrupper, men er størst for personer over 50 år. Samtidig er afgangen fra førtidspension steget markant for personer under 40 år.

Det viser en vurdering af udviklingen i antallet af førtidspensionister i Østdanmark, som Beskæftigelsesregionen netop har fået udarbejdet.

Vurderingen er en opdatering af den fremskrivning, Beskæftigelsesregionen fik udarbejdet i efteråret 2010 med udgangspunkt i til- og afgangsmønstre på førtidspension fra 2007-2009. I den nye fremskrivning udvides datagrundlaget, så fremskrivningen tager udgangspunkt i udviklingen fra 2007-2010.

Udviklingen i det samlede antal af førtidspensionister viser med udgangspunkt i det udvidede datagrundlag et relativ stabilt antal i Østdanmark de næste 10-15 år.

Skal antallet af personer på førtidspension vendes til et egentligt fald i antal førtidspensionister, er det afgørende, at jobcentrene fastholder øget fokus på at begrænse tilgangen til førtidspension. Særligt indsatsen for at nedbringe det langvarige sygefravær og en tidlig og koordineret indsats for de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere kan bidrage til at reducere tilgangen til førtidspension.

Se hele rapporten Fremskrivning af førtidspensionister i Østdanmark - opdatering (pdf).

Se for hver enkelt af de 46 kommuner, de to regioner og samlet for Østdanmark forskellige scenarier for udviklingen i tilgangen til førtidspension, gennemsnitsalder ved tilkendelse, varighed på ydelsen mv. (Exel).

Albertslund  Gribskov Lyngby-Taarbæk Østdanmark
Allerød Guldborgsund Næstved
Ballerup Halsnæs Odsherred Region Hovedstaden
Bornholm Helsingør Ringsted Region Sjælland
Brøndby Herlev Roskilde
Dragør Hillerød Rudersdal
Egedal Holbæk Rødovre
Faxe Hvidovre Slagelse
Fredensborg Høje-Taastrup Solrød
Frederiksberg Hørsholm Sorø
Frederikssund Ishøj Stevns
Furesø Kalundborg Tårnby
Gentofte København Tårnby/Dragør
Gladsaxe Køge Vallensbæk
Glostrup Lejre Vallensbæk/Ishøj
Greve Lolland  Vordingborg
      

 

 

Kontakt

Om rapporten, kontakt Beskæftigelsesregionen på telefon 72 22 34 00.