Your noscript content

IT hjælpeværktøjer - Arbejdsmarkedsstyrelsen

Accept af cookies fra ams.dk

Ams.dk benytter cookies til flere formål - fx. til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

ForsideItBorger- og virksomhedsvendt itIT hjælpeværktøjer

IT hjælpeværktøjer

Laese, Skrive og Stave værktøjer

IT hjælpeværktøjer

Gratis IT-hjælp til at læse og skrive

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering stiller en række IT værktøjer gratis til rådighed for personer, der har læse- og skrivevanskeligheder.

Værktøjerne stilles til rådighed på PC og Mac samt Android og iPhones/iPads.

Du kan læse mere om de enkelte værktøjer nedenfor. Her er der også er et link til hvordan du får adgang til værktøjerne. Hvis du har brug for hjælp skal du kontakte de enkelte leverandører, se boksen til højre.

Support til værktøjerne ydes af leverandørerne.
Stavning og ordforslag

 

App Writer logo

AppWriter til Windows
AppWriter er et læse- og skrivestøtteprogram til PC. AppWriter hjælper til både læsning og skrivning. Du får ordforslag, der passer ind i sammenhængen, når du skriver i MS-Office, og du kan også få tekst læst op i bl.a. Word, PDF og Outlook på dansk, engelsk og tysk.
Programmet indeholder også en brugerprofil, som giver adgang til ordbøger, stavehjælp samt forskellige oplæsningsmuligheder. Profilen er den samme som i AppWriter på iPad og Android.
 HENT HER

AppWriter til Android
AppWriter er en teksteditor til Android, der giver læse- og skrivestøtte. Den kommer med relevante ordforslag, når du skriver, og alt tekst kan læses op på dansk samt to andre valgfrie sprog. Det er herefter let at bruge teksten, sende som e-mail, SMS eller direkte til Facebook eller Twitter.
Appen indeholder også en personlig profil, som bruges til at indstille AppWriter til dine behov, og du bruger den samme profil i AppWriter på iPad og Windows. AppWriter til Android kan bruges på de fleste smartphones og tablets, som har et Android-styresystem.
 HENT HER

AppWriter til iPad
AppWriter er den første teksteditor til iPad, der giver læse- og skrivestøtte. AppWriter har integreret oplæsning, ordforslag, PDF-oplæsning, OCR samt mulighed for at oprette en personlig profil eller benytte din profil fra AppWriter Android eller Windows.
Der følger dansk, engelsk og tysk med i programmet, og du kan sende din tekst som iMessage, e-mail, eksportere til Dropbox eller ved at benytte den indbyggede “åbn i”-funktion på din iPad.
AppWriter kan benyttes på iPads med iOS 7-styresystem.
 HENT HER

IntoWords logo

IntoWords til Mac
IntoWords hjælper dig med at læse og skrive. Du kan få din tekst læst højt. Du kan få forslag til ord når du skriver. IntoWords kan benyttes fra en browser eller en iPad 2 eller nyere.
HENT HER

 

 

Oplæsning - tekst til tale

 

IntoWords logo 

IntoWords til Windows PC, Mac, Android og iPad
IntoWords hjælper dig med at få læst din tekst højt og med at læse og skrive. Du kan få forslag til ord når du skriver. IntoWords kan benyttes fra en browser eller en iPad 2 eller nyere.
 HENT HER

 

 

Talegenkendelse - tale til tekst

 

DICTUS logo

Dictus PC – til Windows
Vi tilbyder ikke længere download af Dictus PC da vores gratis-licenser er opbrugt. Ønsker du information om Dictus PC kan du læse mere på Dictus egen hjemmeside
http://dictus.dk/dictus_ams_pc.html

Dictus til Android Pro
Skriv tekst på din Android SmartPhone med Dictus Pro talegenkendelse. Ved at tale tydeligt i hverdagssprog til Dictus app’en, så skriver den for dig. Den tekst du taler ind kan du få læst højt af en syntetisk stemme. Teksten kan med et klik sendes som SMS, Email eller sendes til et andet program på din SmartPhone som fx Google oversæt eller et notatprogram. Du kan skifte mellem 30 sprog til genkendelse og endnu flere til oplæsning. Du kan lave 400 transaktioner/ fraser om dage.
 HENT HER

 
 

SUPPORT

Support til værktøjerne ydes af leverandørerne.

IntoWords:
IntoWords support

Dictus:
Dictus support

AppWriter:
E-mail til app-support@lingapps.dk eller ring på 36 94 65 94

Fakta om de gratis værktøjer

Adgangen til gratis værktøjer er en udmøntning af den styrkede indsats for ledige ordblinde og læse/skrive-svage, som blev vedtaget med Finansloven for 2012.

Det spiller således sammen med seks andre initiativer som fx undervisning af medarbejdere i a-kasser og jobcentre i at blive bedre til at spotte de ordblinde samt en særlig opsøgende indsats over for virksomhederne.