Your noscript content

Case 7: Mentor og tilpassede arbejdsopgaver - Arbejdsmarkedsstyrelsen

Accept af cookies fra ams.dk

Ams.dk benytter cookies til flere formål - fx. til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

ForsideVidenIndsatserSygefravær - Guide til jobcentreEksempler på en aktiv indsatsCase 7: Mentor og tilpassede arbejdsopgaver

Case 7: Mentor og tilpassede arbejdsopgaver

Den 60-årige mand var fysisk nedslidt efter et langt arbejdsliv i detailhandlen. Efter en operation ville han gerne tilbage på arbejdet, men var bekymret for, om han kunne klare det fysisk. Han overvejede også at gå på efterløn. De mange spekulationer medførte, at manden fik det psykisk dårligt.

Efter operationen startede han genoptræning, og kommunen bevilgede psykologsamtaler. Han havde desuden løbende kontakt med arbejdspladsens sociale mentor, som var ansat med det formål at sikre medarbejderens trivsel.

Udover at sikre, at manden bevarede tilknytningen til arbejdspladsen, deltog den sociale mentor også i lægeundersøgelser og til rundbordssamtaler og fungerede som bindeled mellem de forskellige parter.

Ved rundbordsamtalerne blev der opnået enighed om, at manden ikke kunne fortsætte som tidligere. Han gik dog ikke på efterløn, men blev delvist raskmeldt. Arbejdsopgaverne blev tilrettelagt ud fra mandens fysiske og psykiske behov. Han fik fx ikke kunderelaterede opgaver, da han havde let til gråd. Efter en afklaring af arbejdsevne fik han bevilliget fleksjob cirka et år efter første fraværsdag.