Your noscript content

Case 3: Delvis sygemelding - Arbejdsmarkedsstyrelsen

Accept af cookies fra ams.dk

Ams.dk benytter cookies til flere formål - fx. til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

ForsideVidenIndsatserSygefravær - Guide til jobcentreEksempler på en aktiv indsatsCase 3: Delvis sygemelding

Case 3: Delvis sygemelding

En 52-årig kontorassistent havde tidligere været sygemeldt med depression. I erkendelse af, at en ny depression og deraf følgende sygemelding var på vej, kontaktede hun Jobcenter Nyborg. En sagsbehandler i jobcentret arrangerede et møde på arbejdspladsen sammen med borger og leder.

På mødet blev der lavet en omfordeling af opgaverne, så de passede til, hvad kvinden kunne magte. Samtidig blev det aftalt, at kvinden skulle delvist sygemeldes, så hun kun arbejdede 27 timer.

Den delvise sygemelding betød, at hun fik tid til at gøre ting i sin fritid, som hjalp på hendes depression. Samtidig blev hun i det oprindelige job.

Tre måneder efter første fraværsdag blev der afholdt en rundbordssamtale, hvor kvinden fik bevilget et kursus i mindfullness. Kurset gav sygemeldte redskaber til at reducere sit stressniveau og dermed til at magte sit job. På mødet blev det også besluttet, at kvindens timetal skulle optrappes med en time om ugen. Syv måneder efter den delvise sygemelding var hun tilbage på fuld tid.