Your noscript content

Forsikrings- og pensionsselskab kan hjælpe - Arbejdsmarkedsstyrelsen

Accept af cookies fra ams.dk

Ams.dk benytter cookies til flere formål - fx. til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

ForsideVidenIndsatserSygefravær - Guide til arbejdsgivereForsikrings- og pensionsselskab kan hjælpe

Forsikrings- og pensionsselskab kan hjælpe

Som arbejdsgiver har man måske allerede sikret medarbejder bedre, end man tror, i tilfælde af sygdom. Det kan være igennem en pensionsordning eller en sundhedsforsikring. Sørg for, at den sygemeldte kontakter forsikringsselskabet så hurtigt som muligt, så det står klart, om der er hjælp at hente. Det kan spare meget ventetid og mange udgifter.

Er der for eksempel en sundhedsforsikring, kan medarbejderen have ret til hurtigere behandling på et privathospital. Det betyder, at han kan komme hurtigere tilbage.

Er der tale om et langvarigt sygeforløb, indeholder nogle pensionsordninger mulighed for en midlertidig invalidepension og mulighed for et revalideringsforløb – ting, der kan forebygge, at den sygemeldte helt forlader arbejdsmarkedet.

Den midlertidige invalidepension kan også betyde, at det er muligt at fastholde en alvorlig syg uden for store omkostninger. Udbetaler man stadig løn, er det nemlig arbejdsgiveren, der modtager den supplerende invalidepension som kompensation. Afhængig af løn og pensionsdækning kan det dække en stor del af lønomkostningen.