Your noscript content

Andre aktører - Arbejdsmarkedsstyrelsen

Accept af cookies fra ams.dk

Ams.dk benytter cookies til flere formål - fx. til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Andre aktører

Andre aktører

Det er kommunerne, der ifølge lovgivningen har ansvaret for og tilrettelægger beskæftigelsesindsatsen for de ledige i jobcentret, herunder fastsætter rammerne for inddragelsen af andre aktører i jobcentret.
Jobcentret har med andre ord ansvaret for, at ledige får tilbudt jobsamtaler og aktive tilbud.
Jobcentrene kan dog lægge beskæftigelsesindsatsen ud til andre aktører. Formålet med at inddrage andre aktører i beskæftigelsesindsatsen er at give de ledige en individuel og målrettet indsats, der kan hjælpe ledige i job så hurtigt og effektivt som muligt.
Jobcentrene kan samarbejde med de andre aktører, som har fået rammeaftaler efter de landsdækkende udbud af beskæftigelsesindsatsen. Jobcentrene har også mulighed for at samarbejde med andre aktører, som kommunen har valgt på baggrund af egne udbud eller efter annoncering.
Andre aktører er en bred betegnelse for andre end jobcentret selv, der udfører opgaver for jobcentret vedrørende beskæftigelsesindsatsen. Andre aktører kan være private virksomheder, organisationer, kommuner, a-kasser og andre. Hvis kommunen overlader jobcenterets opgaver til en anden del af kommunen, der er organisatorisk placeret uden for jobcenteret, anses denne del af kommunen også for at være anden aktør.
På denne side kan man blandt andet finde regler for inddragelse af andre aktører, nuværende udbud samt information og viden om andre aktører.